Ce ar trebui să știm înainte de a cumpăra anvelope noi

24/04/2023
de catre Site Admin
Alegerea anvelopei potrivite pentru mașina dumneavoastră vă poate asigura performanțe adecvate și durată lungă de viață Anvelopele nu pot fi păstrate toată viața, chiar dacă vă folosiți mai rar mașina. În cele din urmă, vor da unele semne de îmbătrânire sau vor începe să vă deranjeze. Anvelopele oferă o aderență adecvată la drum, o accelerație mai bună și de asemenea, stabilitate mașinii Dvs. În plus, de anvelope depind mulți factori de performanță, cum ar fi eficiența consumului de combustibil și siguranța. Prin urmare, alegerea anvelopelor potrivite ar trebui să fie una dintre responsabilitățile Dvs. principale. O mai mare atenție ar trebui la achiziționarea de anvelope off road dar ne puteți contacta și veți beneficia de experiența specialiștilor noștri. Așadar, iată câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a cumpăra anvelope noi pentru mașini.

Dimensiunea corectă a anvelopei și a jantei

Cel mai important lucru de luat în considerare este că dimensiunea anvelopei și a jantei vehiculului dvs. ar trebui să fie aceeași. Anvelopele mici incompatibile cu janta vor reduce înălțimea peretelui lateral, rezultând o manevrabilitate proastă a mașinii. Lățimea este întotdeauna menționată pe pereții laterali indicând trei cifre, de exemplu, 205/60 R15, - 205 înseamnă lățimea în mm. Anvelopele late oferă mai multă aderență și sunt considerate mai sigure pentru condus, în special pe suprafețe umede.

Modelul benzii de rulare

Nu este greu de știut că diferite anvelope sunt fabricate pentru diferite vehicule și diferite aplicații de conducere. Prin urmare, modelul benzii de rulare al anvelopelor vehiculelor din diferite segmente variază, de asemenea. Modelul unidirecțional constă dintr-un model de benzi de rulare cu o singură direcție și nu poate fi schimbat în timpul rotației roților. Anvelopele pentru toate terenurile au blocuri de rulare largi și adânci și sunt create special pentru SUV-uri și suprafețe dure de drum. Anvelopele pentru teren noroios sunt fabricate exclusiv pentru off-road, în timp ce anvelopele pentru teren de autostradă sunt destinate drumurilor etanșate și oferă o calitate lină de condus.

Tubeless sau tip tub

Majoritatea mașinilor de pasageri din zilele noastre vin cu o configurație de anvelope fără cameră și au multe avantaje față de tipul cu cameră dar acestea există foarte rar. Anvelopele fără cameră sunt mai puțin vulnerabile la perforații și necesită întreținere redusă. Sunt cele mai potrivite atunci când anvelopa este perforată și doriți să vă mutați rapid într-o locație sigură sau într-un atelier de reparare a perforațiilor din apropiere. De asemenea, produc mai puțină căldură datorită lipsei frecării între anvelopă și cameră.

Indicele de încărcare și evaluarea vitezei

Ultima literă „H”, menționată pe eticheta anvelopei 205/60 R16 92H, este cota de viteză a anvelopei respective. Înseamnă că această anvelopă are anumite limitări de viteză. În graficul de evaluare a vitezei anvelopei, simbolul „H” înseamnă că anvelopa este capabilă să atingă viteza de 209 km/h. Evaluarea de viteză mare înseamnă aderență îmbunătățită și putere de oprire îmbunătățită. În mod similar, „92” în exemplul de mai sus înseamnă indicele de sarcină, iar în graficul cu indicele de încărcare a anvelopei, înseamnă că anvelopa poate rezista la o sarcină de până la 630 kg.

Fiabilitatea și garanția producătorului

Pe lângă protejarea pasagerilor, o anvelopă bună trebuie să fie suficient de fiabilă pentru a asigura o călătorie și o manevrabilitate confortabilă. Prin urmare, cumpărați întotdeauna anvelope de la o marcă cunoscută, deoarece un producător bine cunoscut va oferi un produs mai bun și în mod rezonabil, o anvelopă de lungă durată. În al doilea rând, producătorii oferă în general garanții extinse pentru anvelope, așa că asigurați-vă că alegeți un producător de anvelope de încredere, care oferă o bună acoperire pentru anvelopa dvs. De asemenea, puteți verifica recenziile online pentru o anumită marcă de anvelope și modelul de anvelope sau puteți compara mai multe anvelope pentru mai multă satisfacție. În cele din urmă, bugetul tău este factorul decisiv pentru înlocuirea anvelopelor mașinii tale. Fiecare anvelopă are propriul său set de avantaje și slăbiciuni, unele anvelope sunt durabile, altele sunt făcute pentru a oferi o aderență superioară, în timp ce altele oferă o calitate silențioasă și lină. Țineți cont de un singur lucru, nicio anvelopă nu este absolută din toate punctele de vedere.